17 juni 2023
13:00

IK Oden

Referat: Skultuna IS - IK Oden

Denna match tillhör egentligen omgång 11 som spelas den 27/6 men matchen flyttades hit p g a båda lagen ville ha spelledigt efter midsommar.
Det var fruktansvärt varmt på Skultunas konstgräsplan, ingen skugga så säkert +45 C i solen. Vi kom dessutom med bara tre avbytare p g a folk var bortresta, jobbade eller firade examen. Ännu värre blev det med tidiga skador på Bryan och Michael så i praktiken körde vi med en avbytare i 60 minuter.
Men vi fick en kanonstart i matchen då Dalibor spelade fram Dennis i första anfallet och han ryckte sig till ett friläge med målvakten som han förvaltade på bästa sätt!
Med 0-1 så kunde vi ligga lågt och satsa på kontringar och försvåra Skultunas spel som bygger på långa djupledsbollar, idag på vänsterkanten som Waseem stängde på ett effektivt sätt!
Dock dröjde vårt viktiga andra mål trots fina lägen för Karwan som prickade ribban och Sinan.
Men med 5 minuter kvar av första så spelade Sinan ett perfekt instick till Dennis som återigen var effektiv och satte 0-2 fri med målvakten!
Och i slutminuten gjorde Dailbor 0-3 på hörna när han nickade in Dennis' fina boll!

1:a halvlek
1' 0-1 Oden genom Dennis (assist Karwan)
6' Skultuna nr 17 tar sig fram till skottläge men Jocke räddar
8' Giacomo slår ett inlägg som Karwan tar emot och sedan skjuter på halvvolley men målvakten räddar
11' Tidigt inlägg av Skultuna ser ut att bli farligt men Jocke slänger sig oförskräckt bland högen av spelare och räddar!
12' Skultuna fångar upp en andraboll och skjuter ett skott som stryker ribban och över
14' Bryan skadar sig och tvingas bryta matchen
17' Snabb kontring av Skultuna som leder till friläge som Jocke räddar!
18' Dalibor passningsfintar och kliver fram mot straffområdet, skjuter ett stenhårt skott som stryker krysset men går över
21' Inlägg från vänster av Skultuna till omarkerar spelare som nickar mot mål men Jocke räddar enkelt
23' Oscar lägger en djupledsboll till Dennis som kommer fri men blir lite störd av backen som jagar och får bollen för långt ifrån sig så att målvakten hinner ut och räddar
27' Casper tar sig in i straffområdet och lägger bollen snett inåt bakåt till Karwan som försöker placera in bollen men träffar ribban!
32' Sinan tar sig förbi backen på vänsterkanten och lägger bollen snett inåt bakåt till Karwan som skjuter ett hårt skott som målvakten reflexräddar
35' Farlig hörna av Skultuna som nickas mot mål men Hampus stoppar bollen på mållinjen varpå Jocke kan fånga den
42' 0-2 Oden genom Dennis (assidst Sinan)
45' 0-3 Oden genom Dalibor (assist Dennis) nickmål på hörna
-----------------------
Vi var tröga i början av andra halvlek och Skultuna hade några chanser att reducera vilket förstås hade gett dem ny energi. Men vårt försvar var återigen mycket bra och närmare än ett stolpskott kom de inte.
Istället kunde Sinan göra 0-4 med knappa 5 minuter kvar, ett riktigt klassmål när Marko passade centralt till Karwan som förlängde med sulan ut till Sinan som bröt in från vänster och placerade in bollen i högra krysset, oerhört snyggt!
Det blev inga fler mål i matchen och det var jätteskönt att vi kunde studsa tillbaka efter den tappade poängen mot Babylon senast! Härnäst väntar Hallstahammar i en ren seriefinal på Trollebo IP på tisdag!
Matchens lirare idag, vi måste utse både Dennis och Marko som jobbade kopiöst på mittfältet i 90 minuter i denna värme!
2:a halvlek
56' Skultuna lägger ett frisparksinlägg som deras spelare förlänger mot bortre till en lagkamrat som skjuter på volley tätt utanför stolpen
59' Gult kort på nr 5 Marcus Almgren i Skultuna som fäller Giacomo när han är på väg att rycka sig loss
60' Snabb kontring av Skultuna på vänsterkanten och markinlägg som går fram till spelare vid straffområdet som dock skjuter över
70' Nytt friläge för Skultuna på djupledsboll men Oscar jobbar tillbaka exemplariskt och bryter!
71' Hörna av Skultuna som nickas över
72' Inlägg av Karwan till Dennis som skjuter på volley men över ribban
79' Ypperligt läge för Skultuna när deras inhoppare tar skott inne i straffområdet men bollen går stolpe ut och vi får bort returen!
81' Gult kort på Sinan som sparkar bort bollen efter avblåsning
86' 0-4 Oden genom Sinan (assist Karwan)
90' Gult kort på nr 16 Johan Frisk i Skultuna som fäller Sinan när han är på väg igenom